THE SMART TRICK OF BARTHOLIN KISTI KANAR Mı THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing

The smart Trick of bartholin kisti kanar mı That No One is Discussing

Blog Article

Merhaba sevgili okuyucular! Bugün sizlere hayatınızı etkileyebilecek, hatta hayatınızı tehdit edebilecek bir konudan bahsetmek istiyorum: dış gebelik. Kadınların yaşayabileceği bu acı dolu durum, ne yazık ki pek çOkay kişi tarafından hala yeterince bilinmemekte.

Kürtaj sonlandırılmak istenen gebeliklerde rahim endometriyumun fonksiyonel tabakasını (Gebelikte kalınlaşan kısım) kazımakla olan bir işlemdir.

Dış gebeliğin nedeni kesim olarak bilinememektedir. Bazı durumlarda aşağıdaki sebepler, dış gebelik oluşumuna neden olabilir. Bu durumlar şunlardır;

Bunun yanında riskli tabloda olan kadınlar eğer gebe kalırlar ise diğer risk etkenleri bulunmayan kadınlara göre daha sıkı takip altına olacaklardır. Buda daha sık doktor kontrolleri demektir.

En doğrusu; bir daha adet gecikmesi yaşadığında hiç vakit kaybetmeden HCG değerlerine baktırıp, iki günde bir sağlıklı bir şekilde yükselip yükselmediğini takip etmek ve ultrasonla görülebilecek aşamaya gelince de rahim içine yerleştiğini teyit etmek.

Ancak doktor bireyi sadece pelvik muayene ederek dış gebeliği teşhis edemez. Dış gebelik teşhisinin konması için kan testlerine ve ultrasona ihtiyaç vardır.

Bu kan testi, bir ultrason testi propertyımıyla dış gebelik doğrulanana veya dışlanana kadar birkaç günde bir tekrar edilebilir. Bu durum genellikle gebe kaldıktan beş ila altı hafta sonrasında gerçekleşir.

Bireyin gösterdiği belirti ve semptomlar esasen kanın nerede toplandığına ve hangi sinirlerin tahriş olduğuna bağlıdır.

Yaygın olarak "tüplerinizin bağlanması" olarak bilinen kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan tüp ligasyonu işlemi de dış gebelik riskini arttırır.

ÇOkay erken teşhis edilen ve bekleme politikası uygulanan hastalarda her gün veya gün aşırı kontroller yapılır, tüm kontrollerde kan testleri ve ultrason ile durumu yakından takip edilir.

Doktorunuz bu ilacı enjeksiyon olarak verecektir, kullanım için hastaneye yatırılmanız gerekebilir. Ayrıca ilacın etkili olup olmadığını anlamak için dış gebelik görülme sıklığı düzenli kan testleri yaptırmak ve yakın takibiniz gerekmektedir. Eğer ilaç tedavisi başarılı olursa cerrahi tedaviye ihtiyaç kalmamaktadır.

Rahim ağzı gebeliği, döllenmiş yumurtanın rahim ağzına yerleşmesidir. Bu durumda, rahmi besleyen büyük bir kan damarının tıkanması nedeniyle yüksek kanama riski vardır ve vajinal kanamaya neden olur. Bazen, gebelik sona erdikten sonra bile kanama durdurulamaz ve rahmin alınması gerekir.

5 haftalık dış gebelik semptomları arasında karın ağrısı, vajinal kanama ve omuz ağrısı bulunur. Bu belirtilerin fark edilmesi durumunda acil tıbbi propertyım almak önem taşır.

Bir tarafta hafif ila şiddetli olabilen ve aralıklı veya sürekli olabilen karın veya pelvik ağrı.

Report this page